هشدار نسبت به مصرف گوشت از مراکز غیر مجاز
رئیس اداره دامپزشکی کازرون در گفتگو با خبرنگار چنارنیوز: گوشت را تا ۲۴ ساعت در یخچال نگه دارید/ پرهیز از خرید گوشت در مراکز غیرمجاز
رئیس اداره دامپزشکی کازرون نسبت به خرید گوشتهای فاقد مهر و برچسب دامپزشکی از قصابیهای کنار جادهای و غیرمجاز هشدار داد.
میلاد کاظمیان امروز در گفتگو با ایمان احمدی خبرنگار فارس در کازرون، با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه و بابیان اینکه دامدارانی که از بیماری دام خود آگاهی دارند معمولاً به سمت کشتارگاههای مجاز نمیروند تصریح کرد: اینگونه دامداران چون میدانند مأمور و بازرس مستقر در کشتارگاهها مانع از کشتن دامهای بیمار میشود، به سمت مراکز غیربهداشتی دام بهصورت کشتار زنده و یا قصابیهای کنار جادهای روی میآورند.
رئیس اداره دامپزشکی کازرون تأکید کرد: مردم از کشتارگاههای بین جادهای خرید نکنند و گوشت را تا حدود ۲۴ ساعت و جگر را هم ۴۸ تا ۷۲ ساعت در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری و سپس استفاده کنند تا بر اثر جمود نعشی، ویروس از بین برود.
این مسؤول بابیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو، یک نوع بیماری ویروسی حاد تبدار خونریزی دهنده است که بین انسان و دام مشترک میباشد، تصریح کرد: این ویروس توسط بندپایان و کنهها انتقال پیدا میکند که بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی نظیر گاو، گوسفند، بز، شترمرغ و خرگوش بهعنوان مخزن عمل میکنند.
کاظمیان با اشاره به اینکه «کنه دیالوما» عامل بیماری و مخزن است و عمر آن به ۸۰۰ روز میرسد، گفت: علائم بالینی بیماری علامت خاصی ندارد که این امر تشخیص را دچار مشکل میکند. اما به طور کلی این ویروس در دامها تب خفیف یا تب زودگذر و در انسان شبیه به سرماخوردگی، تبولرز و سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، دردهای شکمی، حالت تهوع، استفراغ، گلودرد و پس از چند روز خونریزی از معده، دهان، لثه و رحم را نشان میدهد.
رئیس اداره دامپزشکی کازرون همچنین در ادامه حالت خونمردگی وسیع و خونریزی جرمی و مخاطی روی تنه، ساق دستها، پاها و خون در مدفوع را از دیگر علائم بیماری کریمه برشمرد و متذکر شد: کمخونی و کمآبی موجب مرگ میشود.
کاظمیان راههای انتقال این بیماری را از سه طریق گزیده شدن توسط کنه آلودهشده، تماس با خون و مواد آلودهکننده دامی که دچار عفونت خونی شده باشد و نیز تماس با خون و ترشحات بیمار برشمرد و یادآور شد: این بیماری بیشتر در افرادی که در صنعت دام مشغول به کار هستند ازجمله دامپزشکان، دامداران و کارکنان کشتارگاه و همچنین زنان خانهدار که با گوشت تازه آلوده تماس دارند اتفاق میافتد.
وی، کنترل تردد دام و جلوگیری از حملونقل دام، حمام و سمپاشی دامها با سموم ضد کنه، سمپاشی بستر و جایگاه دام در روستاها و دامداریها و بهداشتی نمودن جایگاههای نگهداری دام با استفاده از مصالح مناسب ساختمانی مثل سیمان را ازجمله روشهای مبارزه و پیشگیری از شیوع تب کریمه عنوان کرد.
این دکترای دامپزشکی همچنین به اقدامات انجام شده در شهرستان کازرون هم اشاره کرد و گفت: تاکنون در شهرستان کازرون هیچ موردی از این نوع بیماری دیده نشده و اقدامات پیشگیرانهای را در این راستا انجام دادهایم، اما بهتر است مردم از خرید گوشتهای فاقد مهر و برچسب اداره دامپزشکی خودداری کنند.
کاظمیان با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۲۵۰ هزار مترمربع محل نگهداری دامی در کازرون توسط این اداره سمپاشی شده است، متذکر شد: برای پیشگیری از بیماری تب کنگو با توجه به تعداد دام و جایگاه دامی، سهمیه سم دامداران به دهیاران و شوراهای روستایی داده میشود تا در اختیار دامداران قرار گیرد.
وی در ادامه بابیان اینکه در این شهرستان هفت دکتر در بخش خصوصی و چهار دکتر در بخش دولتی مشغول بکار هستند خاطرنشان کرد: این افراد در حالت آمادهباش به سر برده و با پایش بیماریهای دامها بهصورت دائم و روزانه، اقدامات پیشگیرانه را انجام میدهند.
رئیس اداره دامپزشکی کازرون در پایان بر با آموزش تدریجی و اطلاعرسانی تاکید کرد و گفت: استفاده افراد شاغل در دامداریها از لباس مناسب جهت محافظت از نیش کنه و استفاده افراد شاغل در کشتارگاهها و مراکز عرضه گوشت قرمز از وسایل محافظتی از قبیل چکمه، دستکش، عینک و نیز حفاظت از تماس مستقیم با خون و ترشحات آلوده دامی میتواند از انتقال و درگیر شدن افراد با این بیماری جلوگیری کند.