به گزارش چنارنیوز، رئیس جهادکشاورزی کازرون گفت: نسبت به چهارسال قبل شاهد کاهش مصرف ۵۰ درصدی آب در محصولات آببر هستیم.
سید عبدالصاحب قائمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کازرون اظهارداشت: جهادگران بخش کشاورزی در عرصه تامین، امنیت و سلامت عذایی تلاش میکنند.
رئیس جهادکشاورزی شهرستان کازرون با اشاره به کمبارشی و خشکسالی در کشور و شهرستان کازرون گفت: این وضعیت به یقین در کشاورزی و حوزههای مرتبط تاثیر مستقیم داشته و برای تولید پایدار و امنیت غذایی سیاستها و اقداماتی انجام دادهایم.
وی با اشاره به تسهیلات دولت در بحث آبیاریهای نوین برای افزایش راندمان آب افزود: ۶۳۳ هکتار از اراضی کازرون به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده و حدود ۴۰۰ هکتار نیز در دست اقدام است.
رئیس جهادکشاورزی کازرون از دیگر اقدامات برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی را احداث سایهبان و گلخانه عنوان کرد و گفت: با این کار دور آبیاری را تا هشت روز کاهش میدهیم.
قائمی با اشاره به اینکه با ایجاد سایهبان از گرما و تبخیر جلوگیری و کاهش مصرف آب را شاهد هستیم، ادامه داد: همچنین در فضای گلخانه تا ۸۰ درصد مصرف آب کاهش و تولیدات را افزایش میدهیم.
وی از کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب در محصولات آببر نسبت به چهارسال قبل در شهرستان کازرون خبر داد و اظهارداشت: این مهم با اصلاح الگوی کشت، اجرای کشت گلخانهای سیفی و سبزیجات و تشکیل کلاسهای ترویجی محقق شده است.
رئیس جهادکشاورزی کازرون گفت: با ترویج و سوق دادن کشاورزان برای کشت ذرت علوفهای و ارقام میانرس که زود برداشت میشود در کشت ذرت نیز موفق به کاهش مصرف آب شدیم.
قائمی میزان اشتغال در بخش کشاورزی شهرستان کازرون را ۲۶هزار نفر بیان کرد و اظهارداشت: محور اقتصاد شهرستان کازرون کشاورزی بوده و با توجه به شعار امسال که حمایت از کالای ایرانی است فعالیتهای بخش کشاورزی میتواند مصداق بارز این شعار باشد.
وی تاکید کرد: بهرهبردان برای تولید پایدار و عبور از بحران و وضعیت موجود باید با جهاد کشاورزی در اجرای برنامهها و استراتژیها همکاری بیشتری داشته باشند.
رئیس جهادکشاورزی کازرون با اشاره به اینکه در راستای مدیریت جهادی و پیاده سازی نظام ترویج، کشاورزی شهرستان به ۳۶ پهنه تقسیم شده است، بیان کرد: هر پهنه هزار تا ۲هزار و ۵۰۰ هکتاری توسط یک کارشناس مدیریت میشود.
قائمی اشاره به توسعه کشت چغندرقند پاییزه در برنامهریزی تغییر الگوی کشت، گفت: کارشناسان این نوید را دادند که چغند قند کازرون با کیفیت بالایی که دارد در استان نمونه باشد.
رئیس جهادکشاورزی کازرون با بیان اینکه پیشبینی میشود در هر هکتار ۶۰ تن چغندرقند برداشت در این شهرستان برداشت شود، افزود: انتظارداریم امسال افزونبر ۴هزارتن چغندرقند در کازرون برداشت شود.
وی اظهارداشت: با توجه به اینکه کشت پاییزه چغندرقند بعد از کسر همه هزینهها درهر هکتار ۱۰ میلیون تومان درآمد دارد، جایگزین خوبی برای کشت سبزی و محصولات آببر تابستانه است.
قائمی با اشاره به کاهش باران در سال گذشته و عدم تکمیل دوره رشد کامل محصولات دیم گفت: امسال تولید گندم در کازرون ۱۴ هزار تن بوده و در مجموع تولید گندم، جو و کلزا بالغبر ۲۴ هزار تن بوده است.
رئیس جهادکشاورزی کازرون از تبدیل شدن این شهرستان به قطب تولید بذر در جنوب استان خبر داد و افزود: در سال ۹۶ و ۹۷ رقمی بالغ بر هزار و ۳۰۰ تن تولید بذر طبقه گواهی شده داشتیم که بذر مورد نیاز سال آینده را تامین میکند.
انتهای پیام/