دستورالعمل و توصیه های مرتبط با ویروس کرونا
کووید-۱۹ قدرت سرایت بالایی دارد و از طریق سرفه، عطسه، حرف زدن و تماس دست آلوده به چشم، دهان و بینی منتقل می شود، اگر مبتلا به این بیماری شدید یا مشکوک به ابتلا بودید باید یکسری نکات بهداشتی را رعایت کنید تا سایر اعضای خانواده و دوستان تان به این ویروس مبتلا نشوند، اکثر افراد به فرم خفیف بیماری کووید- ۱۹ مبتلا می شوند، اما حدود ۲۰ درصد مبتلایان به کرونا، دارای علایم شدید بیماری هستند. علایم بیماری کووید ۱۹ به طور معمول ترکیبی از تب (به هر میزان)، سرفه، تنفس دشوار، کوفتگی عضلانی و احساس خستگی است.
خانواده بیمار کرونایی در منزل ماسک بزنند
رؤسای بهداشت اروپا میگویند اگر فردی از اعضای خانواده به نشانههای کووید ۱۹ دچار شد یا آزمایش مثبت داشت، همه باید در داخل خانهشان از ماسک استفاده کنند.
به توصیه مرکز پیشگیری و کنترل بیماری اروپا (ECDC)، افرادی که در یک خانه زندگی میکنند، در صورتی که فردی آزمایش مثبت داشت یا به تب، سرفه یا از دست دادن چشایی و بویایی دچار شد، در داخل خانهشان باید از ماسک استفاده کنند.
هم فردی که بیمار است و هر فرد دیگری که با او زندگی میکند باید تا جایی که امکان دارد از ماسک یا پوشش صورت استفاده کنند.
افراد مبتلا چه کارهایی باید انجام دهند؟
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، اگر مبتلا به بیماری کووید-۱۹ شدید یا علائم مشابه این بیماری را داشته و مشکوک به ابتلا بودید باید یکسری نکات بهداشتی را رعایت کنید:
– اطلاعات خود را در خصوص کرونا از منابع معتبر کسب کنید.
– خودجداسازی به معنی ماندن در منزل و در یک اتاق یا قسمت مجزا با تهویه کافی و ترجیحا دارای دستشویی و توالت مجزا است.
– در صورت داشتن علایم خفیف کرونا، استراحت و خودجداسازی در منزل را داشته باشیم تا از انتشار بیشتر ویروس به بستگان، دوستان و سایر مردم پیشگیری کنیم.
بیشتر بخوانید:
بعد از تزریق واکسن کرونا چه کنیم؟
واکسننزدن، امیرکبیر و لزوم پیگیری قضایی شایعهسازان
جزئیات پرداخت هزینههای تست PCR و درمان کرونا توسط تأمین اجتماعی
– توجه داشته باشیم خودجداسازی را حداقل به مدت ۱۴ روز رعایت کنیم.
– تجهیزات لازم نظیر تب سنج در دسترس داشته باشیم.
– اگر در حال مصرف داروهایی با تجویز پزشک هستیم، به میزان کافی در دسترس داشته باشیم.
– خواربار کافی و سایر مایحتاج منزل را برای ۲ تا ۴ هفته (برای مدت ایزولاسیون یا قرنطینه خود) تهیه کنیم.
– از اطرافیان خود برای خرید مایحتاج و خرید دارو کمک بگیریم.
– در زمان بیماری، تهیه مایحتاج خود را به دوستان، آشنایان و یا اطرافیان خود بسپاریم.
– در زمان بیماری، فردی که مایحتاج مورد نیاز ما را تهیه کرده، نباید وارد منزل ما شود، بلکه باید اقلام را در پشت در بگذارد.
– با دوستان و فامیل خود از طریق تلفن یا شبکه اجتماعی در ارتباط باشیم.
– در اتاق یا محلی که پنجره دارد باشیم تا بتوانیم تهویه مناسب اتاق را برقرار کنیم.
– اگر توالت مجزا در دسترس نیست بعد از هربار استفاده، تمام سطوح در معرض تماس را ضدعفونی کنیم.
– حوله (ترجیحاً دستمال یکبار مصرف)، وسایل غذاخوری، لیوان، تختخواب و یا هر نوع وسیله دیگر بالقوه مشترک در منزل (مبلمان و …) را به صورت جداگانه استفاده کنیم.
– برای تعامل با افراد خانواده و دوستان، از تماس نزدیک با آنها خودداری کنیم.
– اگر با بیمار مبتلا به کرونا تماس داشتهایم ولی در حال حاضر سالم هستیم، خودجداسازی در منزل را انجام دهیم و در صورت بروز علایم، به پزشک مراجعه کنیم.
– با کارفرمای خود هماهنگ کنیم تا با دورکاری ما در منزل موافقت کند.
اگر احساس بیماری و علائم شبه آنفلونزا کرونا دارید:
در منزل استراحت کنید ، مایعات فراوان بنوشید و غذای سالم بخورید. در اتاقی جدا از سایر اعضای خانواده بمانید و در صورت امکان از حمام اختصاصی استفاده کنید. اشیا و سطوح لمس شده را مکررا تمیز و ضد عفونی کنید.
رژیم سالم غذایی داشته باشید، به اندازه کافی بخوابید، فعال بمانید و از طریق تلفن یا اینترنت، ارتباط اجتماعی با دوستان و عزیزان خود برقرار کنید، کودکان در مواقع دشوار نیاز به عشق و توجه اضافی از بزرگسالان دارند. تا حد ممکن مرتباً به برنامه ها و فعالیت ورزشی منظم ادامه دهید.طبیعی است که در هنگام بحران، احساس غم، استرس یا سردرگمی کنید. صحبت با افرادی که به آنها اعتماد دارید، مانند دوستان و اعضای خانواده، میتواند کمک کند. در هر مرحله اگر مشکل جدیدی عارض شد یا اگر با تشدید علائم، تنگی نفس روبرو شدید با سامانه ۴۰۳۰ یا پزشک خود یا ۱۱۵ تماس بگیرید.