برگزاری کارگاه پیشگیری از خودکشی در کوه چنار
این کارگاه در مکان آموزش و پرورش قائمیه با حضور مدیر گروه سلامت روانی – اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان کوه چنار، در شروع این کارگاه ریاست شبکه بهداشت و درمان ضمن قدردانی از زحمات واحد سلامت روان در ایام بیماری کووید ۱۹، از حضور و مشارکت سایر شرکت کنندگان دخیل در کنترل مسئله خودکشی، تشکر کرد و به همه حضار خوش آمد گفت.
در این کارگاه ریاست شبکه بهداشت و درمان – مدیر گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شیراز – مشاوران آموزش و پرورش – رابط پیشگیری از وقوع جرم دادگستری – و نماینده از طرف بهزیستی حضور داشتند.
خسرو شریف زاده در خصوص بحران کووید ۱۹ گفت: قبل از ورود به هر گونه پیک ناشی از طغیان بیماری کووید ۱۹ نیاز است که نسبت به تکمیل واکسیناسیون، بالاخص دوز سوم آن اقدام گردد و از حاضرین در جلسه خواست ، خود و مجموعه تحت پوشش خود را به انجام واکسیناسیون تکمیلی موظف نمایند.
در ادامه، سرکار خانم فریبا رضایی مدیر گروه سلامت روانی – اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هدف نهایی برنامه پیشگیری از خودکشی، کاهش ۱۰% موارد خودکشی در سطح شهرستان می باشد.
او استراتژی های لازم برای کاهش آمار خودکشی را تشریح کرد و گروه های در معرض خطر بالا – متوسط و پایین را معرفی، و عوامل خطر و عامل های محافظ در اقدام به خودکشی را نام برد.
سپس، کارشناس سلامت روان مرکز خدمات جامع سلامت کوه چنار، سرکار خانم حمیده نادری ، فوت ناشی از خودکشی به تفکیک گروه های سنی را ارزیابی، و نمودارهای لازم را ارائه داد.
او گفت: در بحران ها، سلامت روانی افراد جامعه افت پیدا می کند به طوری که در دوسال اخیر، بحران کرونا به دلیل ویژگی های آن مثل در دسترس نبودن پیشگیری و درمان، با تحت تاثیر قرار دادن اقتصاد و تغییرات به وجود آمده در سبک زندگی افراد، متاسفانه با افزایش چشمگیر اختلالات روان پزشکی مثل افسردگی و اضطراب روبرو بوده ایم.
بیشتر بخوانید: اجرای طرح پاکسازی و ارتقاء امنیت اجتماعی در دی ماه سال جاری در شهرستان کوهچنار