اجتماعی

جولان سگ‌های ولگرد در خیابان های قائمیه

به گزارش چنارنیوز، جولان سگ‌های ولگرد در سطح شهر علاوه بر اینکه آرامش و آسایش مردم را سلب می‌کنند، خود به عاملی برای انتقال بیماری و تهدید سلامت شهروندان تبدیل می‌شوند. اینجا است که اهمیت جمع‌آوری این سگ‌ها و حل ریشه‌ای این معضل دوچندان می‌شود، چون موضوع حقوق شهروندی در میان است. امری که با وجود وعده‌های بسیار تاکنون محقق نشده است تا کوه‌چناری‌ها برای همیشه از شر سگ‌های سرگردان رهایی یابند.

حاج همت حسنی رئیس شورای شهر قائمیه در گفت‌وگو با خبرنگار چنارنیوز با اشاره به نشست شورای شهر، پیمانکاران و شهردار قائمیه گفت: موضوع سگ‌های ولگرد و نگرانی شهرواندان از خطرات آن در این جلسه مطرح شد.

وی گفت: از طرفی شهروندان نسبت به پرسه سگ‌ها در سطح شهر و محل زندگی خود نارضایتی دارند و از سویی دیگر حامیان حیوانات و دوستداران محیط زیست در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تمایل به زنده ماندن و جلوگیری از اتلاف آن‌ها هستند و ما نیز به نظرات و عقاید آن‌ها احترام می‌گذاریم و یکی از پیشنهاد‌های که ارائه شد ایجاد پناهگاه و انتقال این حیوانات به آنجا بود.

حسنی ادامه داد: ساماندهی، جمع آوری و تامین غذای سگ‌ها کار آسانی نیست و اگر بخواهیم این تعداد را نگهداری کنیم در طول روز موادغذایی نیار دارند و به سختی می‌توان این مقدار غذا را تهیه کرد و به تنهایی از سوی NGO و شهرداری برآورده نمی‌شود.

رئیس شورای شهر قائمیه گفت: در این جلسه راهکارهای دیگری مثل زنده‌گیری و عقیم سازی سگ‌های ولگرد نیز مطرح شد.

بیشتر بخوانید: گرمخانه‌، راهی برای نجات خیابان‌‌خواب‌ها و کاهش آسیب‌های اجتماعی در کوه‌چنار

وی گفت: سمن‌های فعال در این حوزه می‌توانند نقشی مهم در ساماندهی حضور سگ‌های سرگران داشته باشند که در این زمینه امیدواریم همکاری همه دستگاه‌های متولی نسبت به ساماندهی و جمع آوری این حیوانات اقدام شود.

به نظر می رسد اصلی‌ترین و ابتدایی‌ترین اقدامی که باید برای کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب در محیط‌های شهری انجام داد، مدیریت پسماند است زیرا هنگامی که غذا به‌راحتی از طریق پسماندها در اختیار این نوع از حیوانات قرار می‌گیرد میزان تولیدمثل آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. 

مرحله دوم پس از مدیریت پسماند و عدم غذارسانی به سگها، مدیریت سگهای صاحب‌دار به‌ویژه سگهای گله است و پس از اجرای این راهکارها و کنترل جمعیت سگ‌ها، باید به سراغ راه‌حل‌های حذف فیزیکی مثل عقیم‌سازی رفت.

بدون ‏شک مدیریت درست و علمی بدون سوار شدن بر موج احساسات کمک می‌کند تا در آینده جمعیت سگها در محیط‌های شهری که هم برای انسان و هم برای خود سگها مناسب نیست کنترل شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا