آموزشاجتماعیاخبار ویژهدیگرفرهنگی

راهکارهایی برای کاهش اضطراب‌های روانی ناشی از ورود کرونا به ایران

دکتر مسلم عباسی، رییس مرکز مشاوره، بهداشت و درمان دانشگاه سلمان فارسی کازرون با اشاره به ورود کرونا به ایران و فضای روانی و روحی که در پی این مسئله برای جامعه ایجاد شده است، مدیریت این فضا را یک نیاز ضروری دانسته که می‌تواند در جلوگیری از تنش روانی جامعه مؤثر باشد و با ارایه راهکارهایی، عموم شهروندان را به جلوگیری از بروز چنین تنش‌هایی در فعالیت‌های روزمره‌شان دعوت کرد.


به گزارش چنارنیوز، دکتر عباسی در این خصوص تصریح کرد:  بهتر این است که در شرایطی مشابه با آنچه که این روزها شاهدش هستیم، آرامش خودمان را حفظ کنیم و به جای اینکه با خرید انبوه و بی‌رویه برخی اقلام مانند ماسک‌ها، صرفا به اضطراب‌هایمان دامن بزنیم، سعی کنیم موارد بهداشتی را رعایت کرده و مدیریت اضطراب داشته باشیم.

این عضو هیئت علمی گروه روان‌شناسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون در ادامه با تأکید بر اینکه به محتواهای بدون منبع و بیهوده فضای مجازی و رسانه‌های زرد توجه نکنیم، به بیان برخی راهکارها برای کاهش استرس و تنش در سطح جامعه اشاره کرد و افزود: در درجه اول توکل به خدا و کمک خواستن از او می‌تواند به کاهش استرس‌ها کمک نماید و پس از آن تلاش کنید که ذهن خود را نظم ببخشید تا از افکار بدبینانه خالی شود و از لغزش در سراشیبیِ سوالِ «چه می‌شود اگر» نجات پیدا کنید.

دکتر عباسی ورزش کردن و نوشتن را از دیگر مواردی دانست که در کاهش استرس و تنش روانی اثرگذارند و در ادامه بر اصلاح رژیم غذایی تأکید کرد و افزود: مکمل‌های غذایی زیادی هستند که باعث کاهش استرس و اضطراب می‌شوند، از جمله انواع دم‌نوش‌ها مانند چای سبز. همچنین مصرف سبزیجات سبز رنگ و میوه و ویتامین سی، در کنار کم کردن مصرف کافئین که عمدتا در قهوه، شکلات و نوشیدنی‌های انرژی‌زا وجود دارد، می‌تواند کمک شایان توجهی به کاهش استرس نماید.

در ادامه با اشاره به اینکه در چنین شرایطی به تعویق انداختن کارها، شما را به سمت واکنشی رفتار کردن، هدایت می‌کند و در حال تقلا کردن برای رسیدن رها می‌کند، یادآور شد: این موضوع می‌تواند باعث استرس و تاثیرات منفی روی سلامتی و کاهش کیفیت خواب شود، بنابراین به فعالیت‌های روزمره و روتین خود با رعایت موارد بهداشتی ادامه بدهید و اولویت‌های خود را مشخص کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه سلمان فارسی کازرون تمرین‌های ذهن آگاهی را نیز برای کاهش استرس مفید دانسته و گفت: این تمرین می‌تواند تاثیر ضداسترسی داشته باشد و افکار منفی ذهن را از بین ببرد. متدهای زیادی برای افزایش ذهن آگاهی وجود دارد که شامل ذهن آگاهی بر پایه «Cognitive Therapy» و ذهن آگاهی بر پایه کاهش استرس می‌شود.

دکتر عباسی در پایان یادآور شد: شاید برخی تصور کنند چنین راهکارهایی در زمان بحران، خنده‌دار یا مضحک و بی‌کاربرد است، اما واقعیت این است که افکار ما تا زمانی که درگیر بیماری یا بحران و وقایع منفی باشد، از شدت استرس فلج می‌شود و دیگر انرژی و توانی برای زندگی کردن برای ما باقی نمی‌ماند، به واقع پیش از اینکه کرونا ما را از پا دربیاورد، ما خود به دست خودمان از بین خواهیم رفت.

بنابراین ضروری است که در کنار رعایت بهداشت جسم، به بهداشت روان هم توجه داشته باشیم تا بتوانیم به خوبی و با سلامت کامل از این شرایط عبور نماییم .

منبع/معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا