شهرستان پیشنهادی کوهچنار و محرومیتها
به گزارش چنارنیوز، محرومیت از نگاه دولت در کشور ما تحت عنوانی بنام کمتر برخوردار تعریف میگردد و البته که شهرستان کوهچنار و دهستان های مربوطه بر اساس همین قانون توسط دولت کمتربرخوردار و محروم اعلام گردیده است لکن ما در اینجا میخواهیم عمق این فاجعه محرومیت را جهت اطلاع تا حد توان توصیف نماییم.
شهرستان پیشنهادی کوهچنار با حدود ۷۰هزارنفر جمعیت با افزایش روزانه و رو به رشد جمعیتی در حالی روبروست که عدم رشد و توسعه متوازن و متقارن ساختارهای شهرنشینی و دولت نهاد و همچنین زیرساخت های اجتماعی و عمرانی این منطقه را به چالشی بزرگ بنام فقر و محرومیت دچار نموده است.
بنظر میرسد اساسی ترین مشکل کوهچنار نبود یک مدیریت واحد و آینده نگر با برنامه است که با ایجاد برنامه ها واهداف کوتاه مدت ،میان مدت و بلند مدت و همچنین مدیریت میدانی کارها و امور باعث نجات این منطقه از این وضعیت اسفبار کنونی گردد. کاری که در تمام شهرستانها فرمانداری ها آن را بر عهده دارند . و آنچه براحتی هم اکنون مشهود است ناتوانی چارت های اداری و دولتی کنونی در کنترل و مدیریت راهبردی و هدفمند این منطقه و همچنین رد و فصل امورات یومیه مردمان کوهچنار است.
از سوی دیگر فاصله ۶۰کیلومتری برخی روستاهای کوهچنار و همچنین ۳۵کیلومتری شهرقائمیه از شهر کازرون مرکز شهرستان و جمعیت بالا و گستره جغرافیایی زیاد شهرستان کازرون با ۶بخش و ۶شهر باعث گردیده تا ضمن محروم ماندن اکثر بخش های این شهرستان کوهچنار بیشترین آسیب را متحمل گردد. این فاصله زیاد باعث ایجاد هزینه های مالی و زمانی زیادی برای مردم کوهچنار گردیده است.
مردم کوهچنار روزانه برای انجام ساده ترین کارهای اداری خود از قبیل یک عملیات ساده بانکی ویا اخذ یک خلافی ساده اتومبیل و … به ناچار باید به مرکز شهرستان تردد کنند که این قضیه علاوه بر ایجاد هزینه مالی فراوان باعث ترافیک سنگین محور مواصلاتی کازرون قائمیه گردیده که پیامد آن تصادفات مرگبار این جاده و جاده های مجاور آن شده است . این رویداد براحتی قابل رصد و بررسی است چرا که شهرستان کازرون تاکنون همواره در صدر تلفات جانی تصادفات جاده ای در سطح استان و مقام دار کشوری است .
نبود بسیاری از دستگاه های اداری دولتی و نیمه دولتی و خصوصی در کوهچنار و همچنین عدم دارا بود اختیارات نمایندگی های برخی ادارات درکوهچنار که همه بعلت منع های قانونی موجود در عدم وجود این ادارات در بخش هاست باعث شده تا تعداد این سفرها به مرکز شهرستان بطرزی فاجعه بار زیاد باشد.
#عدم وجود یک پایانه مسافربری ساده دررکوهچنار باعث گردیده که مردم کوهچنار تنهادبرای تهیه یک بلیط ساده کیلومترها راه را تا مرکز شهرستان بپیمایند تا بتوانند یک بلیط ساده سفر تهیه کنند .از همین مورد به تنهایی میتوان به عمق فاجعه محرومیت کوهچنار پی برد.
# اندک اداراتی که در کوهچنار موجود هستند متاسفانه فاقد ساختمان اداری ،نیروی کافی ،چارت سازمانی، تجهیزات و امکانات لازمه خدمت رسانی و ... هستند که این ها عملا باعث ناکارامد شدن همان چند نمایندگی ادارات دولتی در کوهچنار شده است. بعنوان مثال بخشداری که عالیترین جایگاه را در میان ادارات هر بخش دارد هنوز بعد از گذشت ۱۸سال ساختمان دولتی ندارد و مدام مستاجر منازل مسکونی شخصی میباشد و این خود خبر از اوضا و احوال سایر ادارات می دهد. بگذریم که شخص بخشدار می بایست هر روز جهت شرکت در جلسات شهرستان باصرف هزینه و زمان ۳۵کیلومتر طی کند و به شهر کازرون برود و اکثرا تا پایان وقت اداری آنجا مشغول میشود و دگر زمانی برای بازگشت ۳۵کیلومتری و خدمت رسانی نمی ماند.
# فقدان تقریبا تمام بانک های خصوصی و حتی دولتی ، برخی ادارات و نهادهای نیمه دولتی و …. که مردم مجبورند برای یک عملیات ساده بانکی مثلا در بانک تجارت به شهرکازرون روزانه تردد کنند.
# نبود امنیت کافی در این منطقه که به علت جمعیت بالا ،گستره جغرافیایی زیاد و گلوگاه مواصلاتی بودن و نبود نیروی کافی امنیتی و برخی دستگاه های مهم امنیتی مانند اداره آگاهی ،اداره اماکن،اداره اطلاعات،پلیس پیشگیری، پلیس مبارزه با مواد مخدر،پلیس ضد شورش و یگان ویژه … این منطقه از امنیت خوبی برخوردار نیست .
# فقدان امکانات ورزشی و رفاهی برای عموم مردم بخصوص جوانان .
شهر قائمیه با قریب ۳۲هزار نفر جمعیت فاقد یک بوستان و شهربازی و فضای سبز جهت گذراندن اوقات فراغت مردم است و روستاهای اطراف و شهر نودان نیز وضعیت بهتری ندارند مثلا روستای ملای انبار با ۵۰۰۰نفر جمعیت دارای معابر خاکی و چهره ای محروم بدون حتی یک متر فضای سبز است این معضل های بظاهر ساده باعث بروز مشکلات اجتماعی فراوانی بخصوص در میان نسل جوان گردیده که متاسفانه اخیرا شاهد افزایش رواج اعتیاد،جرایم و امار خودکشی و … در میان جوانان شدیم.
# فقدان فضاهای فرهنگی وهنری که باعث شده جوانان این خطه و محصلان و دانشجویان کوچکترین دسترسی به این فضاها جهت استفاده نداشته و اکثرا به مراکز شهرستان های همجوار عزیمت کنند.
# کمبود شدید سرانه فضای ورزشی در کوهچنار بطوری که بخش چنارشاهیحان با ۵۰هزار نفر جمعیت تا همین امروز فاقد یک استخر شنا میباشد و ۹۰۰۰دانش آموز این بخش جهت استفاده از این امکان باید به بخش های همجوار یا مرکز شهرستان بروند .
# عدم توسعه متناسب فضاهای آموزشی و پرورشی و پژوهشی آموزش و پرورش کوهچنار با جمعیت ۱۲۰۰۰نفری دانش آموز این خطه .
معظل دیگر آموزش و پرورش کوهچنار غیربومی بودن ۸۰درصد فرهنگیان و معلمان کوهچنار است که اغلب آنها درخواست انتقال به مراکز شهرستان های مجاور و استان را دارند .و این قضیه به چالشی برای این منطقه تبدیل شده و کیفیت آموزش را متاسفانه پایین آورده است.
# عدم توسعه متوازن و متناسب ساده ترین امکانات و زیرساخت های شهری همچون برق و آب و فاضلاب همسو با این جمعیت بالا.
بعنوان مثال شهر قائمیه با۳۲هزار جمعیت فاقد فاضلاب شهری و شبکه آبرسانی استاندارد است . همچنین فاقد مخازن آب لازمه این جمعیت و مخازن اضطراری آب جهت حوادث و … است. مشکل فاضلاب این شهر نیز معضل بهداشتی و زیست محیطی را بوجود آورده است چرا که حفر چاه های فاضلاب در منازل مسکونی و … بسیار غیربهداشتی و مشکل آفرین است.
# نبود هیچگونه زیرساخت دولتی و خصوصی جهت اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان این منطقه باعث ایجاد معظل بزرگی بنام بیکاری بخصوص در میان اقشار تحصیل کرده گردیده است و این خود باعث بروز معضلات اجتماعی متعاقب از جمله بالارفتن سن ازدواج، طلاق،اعتیاد و خودکشی و …. گردیده است
# فقر بالا در این منطقه و تعداد بالای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و …. خود حکایت از محرومیت بسیار بالای این منطقه دارد.
# مشکل بزرگ سیستم بهداشتی و درمانی در این منطقه کاملا محسوس است بطوری که تا کنون ۷۰هزار نفر سکنه کوهچنار یک تخت بیمارستانی ندارند و تنها مرکز جامع سلامت قائمیه با این همه جمعیت و مصدومان تصادفات بسیار زیاد جاده ای فاقد ابتدایی ترین تجهیزات پزشکی و درمانی است بعنوان مثال این مرکز فاقد یک دستگاه ونتیلاتور جهت استفاده در مواقع اورژانس بیماران تنفسی و یا تصادفی است . و کمبود پزشک و پرسنل و تجهیزات درمانی در این مرکز بسیار بسیار زیاد است این محرومیت در حالی است که خود شهر کازرون ۳بیمارستان دارد و سایر شهرستان های استان فارس مثل جهرم و فسا و لارستان وگراش دارای دانشگاه علوم پزشکی اختصاصی هستند.
این مشکلات در طول سالیان اخیر متاسفانه باعث مرگ بسیاری از همشهریان گردیده است.از سوی دیگر میبایست تمام مصدومان بلااستثنا به مرکز شهرکازرون و یا استان منتقل گردند. در بعضی از روستاها و مناطق شهری گاها مشاهده شده که بعلت ضعف و کمبود نیروهای بهداشتی بیماری های ویروسی و مصری در بین اقشار همچون دانش آموزان شیوع پیدا کرده و جمعیت زیادی را درگیر میکرده است.
# کمبود مساجد ،حسینیه ها و وضع نابسامان ساختمان های تمام اماکن مذهبی و بقاء متبرکه کوهچنار در حالی است که خود شهر قائمیه اداره اوقاف مستقل دارد و دارای درامد بسیار زیادی از اماکن مذهبی ازجمله امام زاده سید حسین است همچنین یک سوم شهر قائمیه اوقاف است و سالیانه مبالغ زیادی حق موقوفه در این شهر بحساب اداره اوقاف واریز میگردد. ولی متاسفانه هیچ پیشرفتی در هیچ قسمتی از اماکن مذهبی صورت نگرفته است.
# با توجه به اینکه این دو بخش تحت نظر شهرستان کازرون هستند متاسفانه تمام درامدهای حاصل از مجمع امور صنفی این بخش ها به حساب مجمع امور اصناف شهر کازرون (بر اساس قانون اصناف) واریز میگردد و متاسفانه ریالی از ان در خود این مناطق محروم هزینه نمیشود که این ظلمی مضاعف بر مظلومیت ها و محرومیت های این مردم می باشد. کوهچنار حدود ۳۰۰۰کسبه و بازاری دارد و منطقه ای تجاری بحساب می آید.
# روستاهای کوهچنار دارای ظرفیت های بسیار خوبی در عرصه های صنایع تبدیلی ،بسته بندی ، گردشگری روستایی، باغداری، دامداری؛صنایع دستی ،گلیم و قالی بافی و … می باشند اما متاسفانه ضعف مدیریت و کمبود امکانات باعث فقر مطلق و بیکاری و …. در این روستاها گردیده بطوری که جزو مناطق کمتر برخوردار به حساب می آیند. همچنین کم آبی ها و کم بارشی های اخیر مشکلات این مردم مظلوم را چند برابر نموده است.
مالک هوشمندی