مصرف هر پُک مواد مخدر مساوی است با مرگ ۱۰ هزار سلول مغزی!
نوع جدید مواد توهمزا آنقدر پرخطر است که با مصرف هر پُک به اصطلاح سیگاری این مواد، مرگ ۱۰ هزار سلول مغزی اتفاق میافتد.
به گزارش چنارنیوز به نقل از خبرگزاری فارس از شیراز، همایش رابطین اجتماعی ادارات و سازمانهای مردم نهاد معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس با موضوع آسیبهای اجتماعی ظهر امروز برگزار شد.
شهرام اسلامی کارشناس مبارزه با مواد مخدر به معرفی انواع مواد مخدر و تاثیرات آنها پرداخت و اظهار داشت: یکی از مشکلات گریبانگیر مردم اعتیاد به مواد مخدر است و از موضوعات مهم پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی آن است.
این فعال مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آمار ۴۵ درصدی جرائم زندانیان مربوط به مواد مخدر ادامه داد: ۶۰ درصد کشفیات مواد مخدر در ایران اتفاق می افتد.
اسلامی افزود: یکی از موضوعات مهم شناخت فرایند اعتیاد است که باعث میشود فرد از نظر روانی و جسمی به انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی وابسته شود.
این کارشناس مبارزه با مواد مخدر مصرف گروهی را اولین مرحله اعتیاد دانست و گفت: مصرف گروهی اغلب در جمع دوستان اتفاق میافتد و فرد چون مهارت نه گفتن را ندارد تحت تاثیر قرار گرفته و در مرحله بعد به تنهایی مواد مصرف میکند.
به گفته وی افرادی که میخواهند خانواده مطلع نشود، مواد را به صورت خوراکی مصرف میکنند یا اینکه به پاتوق یا همان منقلخانهها میروند و پس از مدتی با نرسیدن مواد، علائم اعتیاد در رفتار فرد ظاهر شده و مواد از غذا هم برای او واجبتر میشود.
کارشناس مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: موادمخدر به انواع «سستیزا» مانند تریاک، هروئین و کراک و همینطور مواد «توهمزا» مانند حشیش (بنگ) و ماریجوآنا تقسیم میشود که متاسفانه پرمصرفترین مواد بین نوجوانان و جوانان است و حتی در برخی مدارس هم مصرف میشود.
اسلامی ادامه داد: نوع جدید از مواد توهمزا، «گُل» نام دارد که بسیار قوی و پرخطرتر است و پس از مصرف، بخشهایی از مغز تخریب شده و حافظه کوتاهمدت و بینایی و شنوایی فرد را هم مختل میکند. همچنین فرد دچار توهم شده و صداهایی که نیست را میشنود.
وی با بیان اینکه با هر پُک به اصطلاح سیگاری این مواد، مرگ ۱۰ هزار سلول مغزی اتفاق میافتد که به تدریج و بعد از یکی دو سال علائم درازمدت خودش را نشان میدهد افزود: یکی از مواد توهمزای مصنوعی L.S.D نام دارد که در ۲ سال اخیر در جامعه دیده شده که به صورت مایع و کاغذی است و فرد مصرف کننده تا ۴۸ ساعت قادر به درک موقعیت مکانی و زمانی خود نیست و دچار توهم بسیار عمیق میشود و گاهاً دست به خودکشی هم میزند.
این فعال مبارزه با مواد مخدر در مورد نوع دیگر تخدیرکنندههای توانافزا بیان کرد: پس از مصرف، فرد از نظر روحی در حالتی قرار میگیرد که احساس میکند انرژی زیادی دارد که کوکائین در این دسته مواد قرار میگیرد و نوشابه کوکاکولا که در آمریکا تولید میشود، اوایل از این ماده در نوشابه استفاده میکرد اما پس از مدتی ممنوع شد
اسلامی در مورد مواد شیشه گفت: این مواد از سال ۸۴-۸۳ وارد کشورمان شد که تاثیرگذاری روانی زیادی دارد اما در ظاهر فرد تغییر چندانی ایجاد نمیکند، بر روی خواب و بیداری فرد تاثیرگذار و کاهشدهنده اشتها است که متاسفانه به عنوان داروی لاغری هم استفاده میشود و دربین مصرف کنندگان شیشه سوءرفتار نسبت به خانواده و نوامیس فرد زیاد اتفاق میافتد.
این کارشناس مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: نوع دیگری از مواد مخدر «ناس» نامیده میشود که در کشورهای آسیای شرقی پرمصرف است و متاسفانه از ۸ سال پیش شکلهای جدید آن وارد بازار کشورمان شده و خیلی ارزان قیمت است؛ تا آنجایی که در حتی در مدارس ابتدایی هم مصرف میشود و متاسفانه خرید و فروش آن هم مثل سیگار جرم نیست و بایستی علاوه بر اطلاعرسانی این مسئله به خانوادهها، تغییری در قانون هم ایجاد شود.
اسلامی با اشاره به عملکرد رسانه ملی برای اطلاع رسانی و ساخت سریالهایی با موضوع تاثیرات قرصهای روانگردان اِکس گفت: خوشبختانه با فرهنگسازی که شد مصرف و تاثیرات سوء این مواد خطرناک کنترل شد و این نشاندهنده نقش رسانه در آگاهیبخشی به جامعه است.
انتهای پیام/