بایدها و نبایدهای داوطلبان در ساعتهای نزدیک کنکور
هزار و ۱۴۴ داوطلب فارس از صبح فردا (پنجشنبه) تا عصر جمعه در آزمون نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ شرکت میکنند. روانشناس مرکز مشاوره دانشگاه شیراز به داوطلبان بزرگترین ماراتن علمی کشور توصیههایی آموزشی و روانشناسی ارائه کرد.
به گزارش چنارنیوز، محمد رنجبر چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا، اظهار کرد: داوطلبان در یک تا ۲ سال گذشته به ارزیابی از خود دست یافتهاند؛ توصیه میشود، آنهایی که در این موقعیت،
استرس و اضطراب را تجربه میکنند در روز یا لحظات منتهی به آزمون دیگر به مطالعه دروس نپردازند اما افرادی که میدانند دچار استرس نیستند میتوانند تا آخرین لحظهها هم مطالب درسی را مرور کنند.

او افزود: با این حال خواندن مطالب جدید درسی در یک هفته پایانی توصیه نمیشود، چرا که مطالعات نشان داده که عمدتا در جلسه امتحان اطلاعاتی به کار داوطلبان میآید که تا ۲ هفته پیش از آزمون خوانده و مرور کرده باشند.
داوطلبان در روزهای نزدیک کنکور
این روانشناس روزهای پایانی منتهی به کنکور را به روزهای نزدیک به مسابقات یک تیم تشبیه کرد و گفت: همانطور که یک تیم در این روزها بیشتر، دیدارهای تدارکاتی برگزار میکند، داوطلبان نیز میتوانند تستزنی کنکور سالهای گذشته را داشته باشند و نکات مرتبط با آن را مرور کنند.
رنجبر ادامه داد: داوطلبان در هنگامی تستزنی در روز پایانی، این نکته را مدنظر داشته باشند که حتی بهترین دروازهبانان هم گل میخورند و رتبه یک کنکور نیز شمار تست اشتباه یا پاسخ نداده دارد؛ بنابراین نباید با ناتوانی در پاسخگویی به چند پرسش دچار اضطراب شوند.
او توصیه کرد: داوطلبان، هر چه میتوانند جلسه آزمون را برای خود شبیه سازی کنند؛ پشت میز و صندلی بنشینند، لباسی که در آزمون میپوشند را بپوشند و به تستهای سالهای گذشته کنکور پاسخ دهند تا شرایط را تجربه کنند و استرس آنها کاهش یابد.
لازم نیست کاری عجیب انجام دهید
این روانشناس در پاسخ به داوطلبانی که درباره تغذیه شب و صبح پیش از کنکور میپرسند، گفت: لازم نیست هیچ کار عجیبی انجام دهید و خوراکیهای جدید که در صفحات مختلف توصیه میشود را بخورید.
رنجبر افزود: همان برنامه غذایی همیشگی خود را داشته باشند و صبح پیش از کنکور نیز یک صبحانه سبک و مقوی مصرف کنند.
او اضافه کرد: داوطلبان، مواد محرک و کافئیندار که منجر به افزایش ضربان قلب میشود، مصرف نکنند.
روانشناس مرکز مشاوره دانشگاه شیراز، هشدار داد: داوطلبان که احساس اضطراب و استرس دارند، به هیچ عنوان خودسرانه از داروی ضد استرس استفاده نکنند، بلکه در صورت نیاز به پزشک عمومی یا روانشناس مراجعه کنند تا از نظر بیولوژیک بررسی شوند و اقدام مناسب تجویز شود.

راههای پیشگیری از اضطراب در لحظات پیش از آزمون
رنجبر برای پیشگیری از اضطراب در لحظات نزدیک به کنکور به داوطلبان توصیه کرد: اگر آدرس حوزه امتحانی خود را به خوبی بلد نیستید، روز پیش از کنکور یکبار این مسیر را طی کنید و البته به خاطر داشته باشید که در ساعت نزدیک به کنکور، ترافیک در مسیرهای منتهی به حوزهها بالاتر است و باید زمانبندی لازم را داشته باشید تا دچار استرس نشوید.
او افزود: داوطلبان تا حد امکان، کیف، خوراکیهای خاص یا گوشی که نیاز به بررسی یا تحویل دارد با خود نبرند تا ایستادن در صف طولانی آنها را مضطرب نکند.

کنترل استرس در جلسه کنکور
روانشناس مرکز مشاوره دانشگاه شیراز برای کنترل استرس داوطلبان در هنگام پاسخگویی به سوالات نیز گفت: داوطلبان به هیچ عنوان به همه سوالات نگاه نکنند، بلکه سوالات را یک به یک بخوانند، پاسخ دهند و یا در صورت نیاز به تمرکز و زمان بیشتر، از آن گذر کنند.
رنجبر ادامه داد: در صورتی که ناتوانی در پاسخ به چند تست آنها را دچار اضطراب کرد: ۲ دقیقه مداد خود را زمین بگذارند، بدن را در حالت راحت قرار داده و نفس عمیق بکشند؛ با این ریلکس کردن اکسیژن آنها افزایش و استرس کاهش مییابد.
به گزارش چنارنیوز، نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در گروههای آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح پنجشنبه ۲۶ تیرماه، گروههای آزمایشی هنر و زبانهای خارجی بعدازظهر پنجشنبه ۲۶ تیرماه و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح جمعه ۲۷ تیرماه برگزار میشود.
این نوبت از کنکور سراسری، همزمان با سراسر کشور، در ۳۴ شهرستان فارس نیز برگزار خواهد شد.