خلیج فارس؛ نماد پیوستگی و همبستگی ایرانیان
به گزارش چنارنیوز، خلیج فارس نامی است که در طول تاریخ خود در پیوند با عنصر ایرانی در مرزهای جنوب ایران به صورت خاص و در خاورمیانه بصورت عام شناخته می شود.
دولت های قدرتمندی که در ایران باستان به تناوب بر سر کار آمده اند به اهمیت خلیج فارس در معادلات جهانی و قدرت منطقه ای واقف بودند.
از همین روی خلیج فارس جایگاه مهمی در نزد پادشاهان هخامنشی دارا بود و پادشاهی چون داریوش با درایت خاصی که به خرج داد نام پارسیان را برای همیشه تاریخ بر این آبراهه جاودانه نمود.
پس از این دوران بود که اشکانیان و ساسانیان نیز بعنوان ایرانیانی که پاسدار مرزهای های جنوبی بودند در حفاظت ، توسعه و رونق خلیجفارس با احیا و یا بندرسازی های فراوان کوشیدند.
امروزه مطالعات باستان شناسی و سپس مطالعات تاریخی به همراه مجموعه اقدامات فرهنگی می تواند نقش ویژه ای در بازآفرینی و احیا جایگاه ایران در خلیج فارس بر عهده داشته باشد.

سرتاسر خلیج فارس نشان از آثار حضور ایرانیان است. از مکران تا به اروند رود حکایت سال های حضور ایرانیانی است که با ایجاد تمدن و فرهنگ ساحلی مختص خویش نقش مهمی در پیوستگی و همبستگی تاریخی و میراثی این سرزمین ایفا نموده اند.
بر همین اساس است که خلیج فارس را باید بخش مهمی از هویت ایرانی دانست. امروزه هجمه ها و اغراض زورمندان جهانی برای تغییر نام خلیج فارس راه به جایی نخواهد برد.
همانگونه که فعالیت شخصیت هایی چون بلگریوز انگلیسی ، جمال عبدالناصر مصری ، عبدالکریم قاسم عراقی و دیگران نیز نتوانست خدشه ای در نام خلیج فارس وارد آورد بلکه بر همبستگی و اتحاد و پیوستگی ایرانیان ، آنهم به دلیل غنای تاریخی ، باستانی و میراثی آن افزوده است.
دکتر مجتبی محمدی
پژوهشگر حوزه خلیج فارس و کارشناس میراث فرهنگی
