اجتماعیاخبار ایراناخبار جهاناخبار ویژهشهرستانفرهنگیکوه‌چنارگردشگریمحیط زیستورزش و جوانانورزشی

تصویب درجه‌بندی غار سیبکی کوه‌چنار در کارگروه ملی غارشناسی

به گزارش چنارنیوز، در سی و پنجمین جلسه کارگروه ملی غارشناسی ایران، درجه‌بندی هفت غار استان فارس، از جمله غار سیبکی (کله کفتری) واقع در شهرستان کوه‌چنار، به تصویب رسید.

این اقدام با هدف مدیریت، حفاظت و بهره‌برداری پایدار از غارهای استان انجام شده است.

محمدرضا اشرف‌زاده، مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست، اعلام کرد که غار سیبکی در منطقه کوه‌چنار،

پس از ارزیابی شاخص‌های زمین‌شناسی، تنوع زیستی، اهمیت باستانی، گردشگری و منابع آبی، درجه‌بندی نهایی خود را دریافت کرده است.

وی افزود: با توجه به دستورالعمل حفاظت و بهره‌برداری از غارها، غار سیبکی کوه‌چنار به‌عنوان یکی از غارهای بااهمیت استان فارس شناسایی شده و برنامه‌های حفاظتی ویژه برای آن اجرا خواهد شد.

بر اساس این گزارش، غارهای ایران در چهار درجه حفاظتی تقسیم‌بندی می‌شوند که غارهای درجه یک بالاترین سطح حفاظت را داشته و گردشگری در آنها ممنوع است،

اما غارهای درجه چهار محدودیت چندانی ندارند. درجه دقیق غار سیبکی کوه‌چنار پس از ابلاغ رسمی مشخص خواهد شد.

شهرستان کوه‌چنار با دارا بودن جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فرد، از جمله غار سیبکی، ظرفیت بالایی برای توسعه اکوتوریسم دارد

و این درجه‌بندی می‌تواند گامی مهم در جهت جذب گردشگران مسئول و حفاظت از محیط زیست منطقه باشد.

غار سیبکی که با نام غار کله‌کفتری نیز شناخته می‌شود، یک غار طبیعی آهکی در استان فارس و در شهرستان کوه‌چنار، شهر قائمیه و مشرف به روستای الیاس‌آباد واقع شده است.

این غار در کوهی به نام سیبکی قرار دارد و از نظر فنی، دومین غار عمودی استان فارس پس از غار انگره‌مینو است. طول غار حدود ۸۰۰ متر و عمق آن ۸۰ متر است.
غار سیبکی غاری فنی و زیباست. این غار از نظر تزیینات غاری و غارسنگ ها بسیار غنی است.

در تالار دوم مناظر خارق‌العاده ای از استالاگمیت، استالاکتیت، ستون، جرز، گل کلمی، حوضچه های ریمستون و فلاوستون پیش چشم غارنوردان خود نمایی می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا